För politik är personligt

tisdag 5 maj 2009

Jag hoppas på en konspiration

Blev imorse väckt av nyheten att den student som lämnade in ett examensarbete där en T-bane-vagn vandaliserades, inte åtalas av polisen eftersom de inte kan bevisa att studenten var den som vandaliserade eller filmade skadegörelsen.

Eh, va'?

Okej, om vi inte diskuterar huruvida polisen faktiskt ska ägna sig åt att bura in konstelever som har gjort graffitti på T-bane-vagnar. Det är en stor diskussion jag inte riktigt satt ner foten i än.

Men, vad saknas i polisens bevisföring? Har de inte papper och penna? Kan de inte skriva ner studentens bekännelse? Om vi utgår ifrån att studenten följt alla andra lagar, han/hon begår inte mened, och har inte lämnat in någon annans arbete som sitt examensarbete. (Det kommer väl inte som en chock, att det är inte konstnärligt arbete att hitta någon annans vandaliseringsvideo och lämna in den som sin.) Då återstår ändå det faktum att studenten lämnat in en video och sagt att det är hans/hennes konstnärliga gärning.

Ponera att studenten inte själv vandaliserade, och inte själv höll i kameran. För att verket ändå ska uppfylla kraven för ett examensarbete måste ändå studenten ha planerat händelsen. r inte det nog?

Jag hoppas att det är en konspiration. Polisen 1) behöver mer resurser och tycker detta är ett fiffigt sätt att visa hur illa det är ställt eller, 2) gör ett statement för att de vill ägna sig åt viktigare saker än att döma i diverse sub-kulturella diskussioner på DNs kultursidor, typ fånga våldtäktsmän och rånare.

Snälla, säg att det är en konspiration!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar