För politik är personligt

fredag 2 juli 2010

Almedalen - trist, å långtråkigt och alldeles underbart?

Då var det dags igen för årets upplaga av politikerspektaklet, lobbyskådespelet, eller vad just du vill kalla det, Almedalsveckan.

Förr sa man politikerveckan, eller hur? Men nu heter det Almedalsveckan. Det är talande, Almedalsveckan handlar om så mycket mer än politiker. Visst är det många politiker och politiskt aktiva där. Men också otroligt många från intresseorganisationer, fackförbund, arbetsgivarorganisationer, med flera.

Individuell Människohjälp ska dit för första gången någonsin, och Saco ska dit som vanligt, och makthavare.se, och Motorhistoriska Riksförbundet och Skanska och UNIFEM, och... ja, det börjar bli de flesta helt enkelt. När jag var där 2005 mötte jag en man som packat in familjen i en husvagn och åkt till Almedalen med hopp om att få säga ett sanningens ord till en eller annan politiker, samt min gamla föreläsare i nationalekonomi (som för övrigt kommer delta även i år).

Hur som haver, under Almedalsveckan bloggar jag på sacobloggen.se, så vill du så syns vi där! Det kan förstås hända att det blir något inlägg här också, av personlig natur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar